zondag 25 januari 2009

getagged

Ik ben een week of 2 geleden "getagged" door Peti. Dank je wel dat je aan me gedacht hebt!
... en toen viel ik stil. De opdracht van de tag is: plaats de 4e foto uit de 4e map en vertel daar wat bij.

Op mijn pc heb ik een map getiteld 'vilt' waar ik nu al zo'n 4 jaar 'alles' op viltgebied bewaar: foto's, info, werkbeschrijvingen, enzovoorts.

Bovenstaande foto komt uit mijn 4e map en van wie die is? Geen idee! Ergens van het internet gehaald en bij mijn grote verzameling voor als ik inspiratie zoek. Die map is mijn eigen digitale snoepwinkel en het mozaieklapje is één van de vele bonbonnetjes, zogezegd. Mocht iemand haar werk herkennen, ik vermeld graag alsnog de bron :)

Oh ja, nu is het nog de bedoeling om de tag weer door te geven aan 4 mensen. Maar dat ga ik niet doen, want ik stuur nooit kettingbieven door, dus deze ook niet :)

donderdag 22 januari 2009

tweelinglichtjes


kadootje voor iemand.
links = merino met scottish hebridean lokken;
rechts = alpaca met heideschaap lokken

lapjesproject

Met de viltclub zijn we een lapjesproject begonnen. Bedoeling is dat iedereen die meedoet, een stel lappen vilt van ca 15x15 cm. Die sturen we naar elkaar op. En daarvan maken we een lapjestas á la de tas van Andrea (foto 's bovenaan). Leuk! We hebben een groep gemaakt met warme kleuren en ééntje met koele kleuren. Aanvankelijk heb ik me opgeven voor beide maar enig zelfinzicht in mijn mate van stressmanagement heeft me doen besluiten om voor één groep te gaan. Ik vilt dus koele kleuren. En dit zijn de eerste resultaten:


lila ondergrond met zilvergaas (van de xenos), daarop ruitjespatroon


paarse merino; blauwe blue faced leicersterkrulletjes; regenboog-turquooise wensleydale krullen


naturel grijze gotlandkrullen. Ik twijfel nog of ik deze lap een verfbadje ga geven of zo laat. Wat vinden jullie, is grijs een koele kleur? Of heeft ie nog wat extra's nodig om straks binnen het geheel te passen?

Leuk excuus om lekker te experimenteren en ook nog met een eindproduct bezig te zijn. Krijg nu alweer haast spijt dat ik de warme kleuren-tas heb afgezegd :)