maandag 9 februari 2009

nog meer lapjes

Vervolg lappenproject. Het is een leuk excuus om eens lekker aan het experimenteren te gaan met naaldviltmozaieken....

zijdepapieren blaadjes:


geleidelijke kleurovergangen oefenen:


Elke lap goed voor 4 kleinere lappen, dus op maat knippen en hee, leuk, je kan ze om-en-om leggen!


19 lapjes op maat geknipt, allemaal in koele kleurcombi's, om op te sturen en te ruilen... en van elke soort ook ééntje voor mezelf om te houden.

even uitproberen hoe dat combineert, allemaal van die lapjes bj elkaar:


Met de koele kleuren ben ik nu klaar. Ben benieuwd welke 19 lapjes ik tzt terug ga ontvangen.
... en nu nog 18 lapjes in warme kleuren te gaan. Aangezien ik de tijd heb tot 1 maart moet dat toch gaan lukken, dus heb ik me stiekum alsnog opgegeven!

nog een lichtje kado

zondag 1 februari 2009

bizar

Helemaal rechtsonderaan op mijn blog, heb ik tweee 'gadgets' die bijhouden 'wie' er zoal op mijn blog komt kijken en ook waar ze vandaan komen.

de neo-counter is gewoon leuk omdat die alle landen met vlaggetjes bijhoudt; met feedjit kun je precies zien wie waarvandaan kwam en via welke link ze weggaan.

Soms vind ik het wel grappig om daar tussen te snuffelen. Heb ik misschien weer een nieuw vlaggetje erbij - liefst van héél ver weg natuurlijk? Die bezoeker uit Veldhoven, zou dat mijn nichtje zijn? Een directe link uit Den Haag, misschien is dat Annette wel? Hendrik-Ido-Ambacht, dat moet Carola haast wel zijn.... Je weet het natuurlijk nooit zeker, en dat is ook wel weer leuk.

Vandaag kwam ik toch wel iets heel geks tegen. Ik word besproken in het oekraïens, op deze site: oekraïens forum. Vanaf het bericht van 19:38 uur verwijzen ze daar een aantal keer naar mijn blog: eerst naar de link over nunovilt, en daarna naar een tussenstadium-foto van mijn poezendeurhanger die half-af is. Maar ja, misschien bediscussiëren ze wel de puinhoop op mijn wolkamertje tijdens het werken, je weet het niet hé. Of zou het gaan over de geweldig geniale techniek van tussentijds oprollen, omdat mijn kamertje te klein is voor grote projecten in één keer..? Wellicht het handige opbergsysteem van mijn wolbakken in de ikea-kasten...? Géééén idee.....

Aan de foto's tussen de plaatjes te zien gaat het er allemaal heel onschuldig aan toe en word er vooral gesproken over wol, vilt en popjes. Eigenlijk hetzelfde als op mijn eigen viltclub. Maar het is wel even heel gek en haast onuitstaanbaar om niet te kunnen lezen wat ze schrijven :)

(en hoe ik weet dat het oekraïens is en geen russisch? Lang leve de vlaggetjes van de neo-counter!)