zaterdag 9 juni 2007

hippe vogel

Ze stonden al lang op mijn verlanglijstje om eens na te maken: de vogels van deze site. Gisteren toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken en geprobeerd of het mij zou lukken. Eerst heb ik een kern gemaakt van shetlandvlies, en toen ben ik de losse onderdelen gaan vilten: snavel, poten, vleugels. Die hielden een 'los' uiteinde waardoor ik ze kon vastprikken op het lijf en vervolgens bedekken met de buitenlaag. Het decoreren met streepjes, rondjes en stippels is nog best veel werk! Ik ben er uiteindelijk zowat de volle dag mee bezig geweest, en dit is het resultaat!
Hij had een beetje een saai hoofd, vandaar dat ik hem maar een hoedje heb gegeven. De ogen heb ik achteraf met de viltnaald gemaakt. Op die manier kan ik veel beter de uitdrukking bepalen dan met natvilt, dat toch altijd nog een beejte verschuift als je ermee aan het werk gaat. Mijn hippe vogel prijkt nu op de bank!
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-


Ik had trouwens al eens ooit eerder een vogel(tje) gemaakt, voor een collega die afscheid nam en die 'badeentjes' spaarde. Die heb ik destijds (nu ruim een jaar geleden) helemaal met de viltnaald in elkaar gezet en afgewerkt met water en zeep om hem lekker glad te krijgen. Ik denk dat het haar enige badSPONSeendje is :)

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Colette,

Maak jij ook dingen op bestelling? Ik ben zwanger van de 2e en de babykamer heeft het thema "vogels" en nu ben ik een beetje verliefd geworden op jouw hippe vogel die ik bij toeval op het net tegenkwam!
Als je het zou willen doen wat zouden de kosten ongeveer zijn?
Ik ben zer benieuwd naar je reactie.

Gr Peggy